OEZBEKISTAN
Onze hotels
Wij stellen steeds de hoogste eisen aan onze hotels, zowel wat de kwaliteit, als wat de prijs betreft. Onze productverantwoordelijken zijn één voor één ervaren specialisten. Zij kozen voor U de beste hotels uit en zorgden voor een correcte prijs/kwaliteitverhouding. Hotels tijdens de rondreizen zijn vaak etappe-hotels waar U hoogstens enkele nachten verblijft. De opgegeven hotels kunnen worden vervangen door een gelijkwaardig alternatief. Eenpersoonskamers zijn vaak minder gunstig gelegen. Het derde bed in een triple kamer is steeds een eenvoudig opklapbed.
Luchtvaartmaatschappijen
Imagine vliegt enkel met lijnvluchten naar het Midden Oosten. Plaatsaanwijzing(en), uurrooster, vertraging, technisch defect,... zijn in handen van de luchtvaartmaatschappij. Voor vertraging, annulatie, overboeking of technisch defect waardoor de aansluiting kan worden gemist, is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk. Indien door dergelijke omstandigheden een deel van het programma komt te vervallen, kan geen terugbetaling worden voorzien. Bij lokale vluchten kunnen uurschema’s soms op het laatste moment wijzigen waardoor het programma dient aangepast. Wij vragen U alvast begrip voor eventuele ongemakken.
De gidsen
Al onze gidsen in het Midden Oosten beschikken over een officieel getuigschrift. Door hun jarenlange ervaring hebben zij een zeer uitgebreide kennis van de verschillende bezienswaardigheden die tijdens onze programma’s worden bezocht. De gidsen spreken Frans en/of Engels. Op de belangrijkste sites zijn er lokale Engelstalige gidsen, waardoor het voor individuele reizigers niet altijd mogelijk is een Franstalige gids te vinden. Op de kleinere sites zijn er geen gidsen. Gelieve er rekening mee te houden dat de gidsen soms een ander accent hebben waardoor het niet altijd gemakkelijk is ze te begrijpen.
Facultatieve uitstappen
Imagine biedt U zeer volledige programma’s aan. Hierdoor is het aantal facultatieve bezoeken beperkt. Belangrijk: er wordt geen terugbetaling gedaan indien u niet deelneemt aan een bezoek.
Programma
De programma’s worden in de meeste gevallen exact gevolgd. Toch is de volgorde van de bezoeken afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse en kan deze steeds gewijzigd worden. Wij proberen steeds om de inhoud van uw reis te behouden!
Aankopen
Bij Imagine, ligt de nadruk op de culturele bezoeken. In elke reis zijn echter enkele commerciële bezoeken verwerkt (tapijten, juwelen, enz.). Deze commerciële bezoeken zijn uiteraard ondergeschikt aan de bezoeken van sites en musea. Indien U zou vinden dat deze bezoeken toch te veel tijd in beslag nemen, kan U dit gerust meedelen aan uw gids. Shopping is volledig vrijblijvend en noch uw gids, noch Imagine kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de gedane aankopen.
Fooien, ‘bakchich
De fooi of ‘bakchich’ is een echt begrip geworden in het toerisme. De lokale agent of uw gids zal zorgen dat iedereen tijdig de nodige fooien toegestopt wordt zodat U niet telkens naar pasmunt hoeft te zoeken. Bij het begin van de reis zullen deze personen het totaal bedrag opvragen zodat u tijdens de reis gespaard blijft van de beslommeringen. In het Midden Oosten schommelt het bedrag, vooropgesteld als algemene regel tussen € 4 en € 5 per persoon, per dag al naargelang de bestemming.
Reizen met internationaal gezelschap
U reist zonder begeleider naar het land van bestemming waar U wordt opgewacht
door onze lokale agenten. Ter plaatse reist u in groep met een lokale
Frans- of Engelstalige gids. Bij deze formule kunnen de meesten afreizen reeds
gegarandeerd worden vanaf 2 personen.
Individuele reis
U reist zonder begeleider naar het land van bestemming waar U wordt opgewacht door onze lokale agenten. Hou er rekening mee dat de wegen en wagens in het Midden Oosten vaak niet aan onze normen beantwoorden. Uw chauffeur/gids zal alles in het werk stellen U het beste te geven. Chauffeurs hebben slechts een zeer beperkte kennis van de Engelse en/of Franse taal. In sommige landen zijn de chauffeurs ook de gidsen.
Transport
Al de autocars zijn voorzien van airconditioning. Deze autocars mogen echter niet vergeleken worden met onze Europese luxe-cars. Ook de wegen zijn vaak in minder goede staat. De gemiddelde snelheid ligt hierdoor lager dan bij ons, alsook de tijdsduur voor de af te leggen afstand. Wagens gebruikt voor individuele rondreizen en/of transferten zijn steeds in goede staat. U mag ze echter niet vergelijken met uw eigen wagen. Imagine zal steeds zorgen dat U de beste beschikbare wagens krijgt.
Lokale agenten
Onze klanten worden steeds optimaal opgevangen en begeleid.
Ramadan
In het Midden-Oosten is het grootste deel van de bevolking islamitisch. Tijdens de vastenmaand of ramadan drinken, eten en roken moslims niet van zonsopgang tot zonsondergang. Deze ramadam heeft grote invloed op het sociaal leven en kan de gewoonten ter plaatse sterk beïnvloeden. Een gouden raad: wees begripvol en geduldig.

alle aanbiedingen

Individuele rondreizen