IERLAND

Schetsen van Ierland - standaard hotels

v.a. € 1 140
periodeniet begeleidindividueeltypeovernachtingen
31/03/2018 -> 30/11/2018Fly & Drive12 d./11 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs single suppl promo  
1/11/2018 30/11/2018 € 1 140,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Dublin - Rosscahill (235km)
Rechtstreekse Aer Lingus vlucht naar de Ierse hoofdstad Dublin. Ophalen van de huurwagen en vertrek richting County Galway. Onderweg kunt u een stop maken aan de kloosterruïnes van Clonmacnoise. Na installatie in uw hotel is het tijd om het kleurrijke Galway te ontdekken. Deze stad wordt vaak de meest Ierse van alle steden genoemd en heeft een zeer levendige sfeer door de vele oude pubs. Laat je betoveren door de magische traditionele Ierse muziek. Overnachting in het Ross Lake House Hotel 4* (vlakbij Galway).
dag 2 : Rosscahill – Clifden (60km)
Vandaag reist u verder naar het Connemara Nationaal Park met enkele van de meest fantastische landschappen van Ierland. Tussen het wilde, ruige landschap bevindt zich Kylemore Abbey, een romantisch sprookjeskasteel met een Victoriaanse ommuurde tuin. Het geheel is prachtig gesitueerd aan een meer. U overnacht in "de hoofdstad van Connemara": Clifden. Overnachting in het Ardagh Hotel 3*.
dag 3 : Clifden
Volledige dag ontdekking van deze ruige streek bestaande uit veenland, bergen en een rotsachtige kust. Vanuit Clifden kunt u verschillende wegen nemen, bijvoorbeeld de Sky Road die u langs verlaten stukken land en de inham van Clifden Bay brengt. U kunt een stop maken bij de kasteelruïne van Clifden of bij enkele baaitjes.
dag 4 : Clifden - Ballyvaughan (125km)
Na het ontbijt vertrek voor uw volgende overnachtingsplaats in County Clare. Rijd langs de geweldige Wild Atlantic Way naar de beroemde Kliffen van Moher. De kliffen zijn een beschermd gebied omwille van de vele zeevogels die in de wanden wonen, o.a. de vrolijke papegaaiduiker. Vervolgens kunt u het bijzondere landschap van kalksteen The Burren ontdekken of verder rijden langs de kustweg en even stoppen op één van de stranden. Overnachting in het Hylands Burren Hotel 3*.
dag 5 : Ballyvaughan - Dingle (185km)
Vandaag korte ferryovertocht (Killimer-Tarbert) naar County Kerry en verder naar één van de mooiste schiereilanden die Ierland rijk is: Dingle. Bij goede weercondities kunt u de duizelingwekkende Connor Pass nemen naar het gezellige stadje Dingle. De beroemdste inwoner is de dolfijn Fungie die u tijdens een toffe boottocht kunt spotten. Overnachting in het Benners Hotel 3*.
dag 6 : Dingle
Volledige dag verder ontdekking van het schiereiland Dingle. In Dingle start de Slea Head Drive, een mooie autoroute met spectaculaire uitzichten. Onderweg kunt u een stop maken in Dunquin waar een korte overtocht u naar de Blasket Islands brengt, enkel bewoond door zeehonden en vogels. Als u de zee in de gaten houdt spot u misschien wel reuzenhaaien, dwergvinvissen en, als je erg veel geluk hebt, een orka.
dag 7 : Dingle - Killarney (110km)
Vandaag reist u verder naar Killarney. U kunt een rit maken over de 179 km lange Ring of Kerry, die start en eindigt in Killarney. De kustroute over het schiereiland Iveragh is een mooie combinatie van smaragdgroene weilanden, dorpjes, stranden en geweldige uitzichten over de kust. Overnachting in het Arbutus Hotel 4*.
dag 8 : Killarney
Na het ontbijt ontdekking van het Killarney Nationaal Park, een prachtig park met meren, bergen, bossen, vervallen abdijen en kastelen,... Het is mogelijk om de omgeving te verkennen per paard en kar. U kunt ook een bezoek brengen aan het oude landhuis van Muckross en Ross Castle aan de rand van Lough Leane.
dag 9 : Killarney - Cork (95km)
Na het ontbijt rit naar Cork. Verkenning van de culinaire hoofdstad van Ierland. Met zijn kleine en compacte stadscentrum is deze stad makkelijk te voet te bezoeken. Wandel zeker langs de overdekte Victoriaanse Engelse markt die bruist van het leven, de universiteit, de Saint Fin Barre’s Cathedral en de Saint Anne’s Church waar u vanop het balkon een mooi uitzicht heb over de stad en in de klokkentoren de bellen kunt luiden. 10 km van Cork bevindt zich Blarney Castle met de beroemde Blarney Stone, kus de steen en je zou volgens een mythe zeer welbespraakt worden. Overnachting in het Fitzgeralds Vienna Woods Hotel 4*.
dag 10 : Cork - Dublin (245km)
Na het ontbijt vertrek naar Dublin. Aankomst in Dublin en installatie in uw hotel. Tijdens uw verkenning van het veelzijdige Dublin mag zeker het Guinness Storehouse met de Gravity Bar van waar u een mooi uitzicht hebt over de stad en het Book of Kells in het prachtige Trinity College niet ontbreken. Maak een wandeling langs de Liffey rivier en rust even uit op één van de bruggen, bijvoorbeeld de Ha’penny Bridge. Zoek rust op in de sierlijke stadsparken en drink ’s avonds een pint in het levendige Temple Bar. Tip voor de whisky liefhebber: Teeling Whiskey Company. Overnachting in het Buswells Hotel 3*.
dag 11 : Dublin
Volledige dag om uw bezoek aan de Ierse hoofdstad verder te zetten.
dag 12 : Dublin - Brussel
Tijdens de namiddag rit naar de luchthaven voor het inleveren van de huurwagen en terugvlucht naar Zaventem.
Inbegrepen
- Rechtstreekse Aer Lingus vluchten in R-klasse.
- 11 overnachtingen in de vermelde hotels volgens beschikbaarheid (kamer en ontbijt).
- BTW en luchthaventaksen.
- Huurwagen cat. B (type: Renault Clio).
- Documentatiemap.
Niet inbegrepen
- Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven.
- Ingangsgelden.
- Reisverzekeringen.
Imagine more
- U overnacht in Irish Country Hotels & Manor House Hotels, u kunt er genieten van de Ierse gastvrijheid en de mooie omgeving.
- Indien u dit reisprogramma wil aanpassen kan dit geheel naar uw wensen.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.