INDIA

Noord India en Rajasthan (3*+/4* hotels) 2019

v.a. € 2 450
periodebegeleidindividueeltypeovernachtingen
01/11/2018 -> 31/10/2019Individuele rondreizen16 d./14 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs single suppl promo  
9/1/2019 30/4/2019 € 2 860,00 € 795,00  
1/5/2019 30/6/2019 € 2 450,00 € 795,00  
1/7/2019 31/8/2019 € 2 470,00 € 795,00  
1/9/2019 17/9/2019 € 2 450,00 € 795,00  
18/9/2019 31/10/2019 € 2 860,00 € 795,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : Brussel - Delhi
Vertrek vanuit Zaventem met de Emirates vlucht naar Delhi.
dag 2 : Delhi - Mandawa (o-m-a)
Bij aankomst onthaal door de correspondent en rit naar Mandawa, gelegen in de
Shekavati streek. Middagmaal onderweg. Aankomst in de late namiddag en installatie in hotel Mandawa Castle°°°°.
dag 3 : Mandawa (o-m-a)
In de voormiddag bezoek aan de stad, bekend om haar mooie haveli’s, rijke koopmanshuizen met fraai gedecoreerde gevels, dikke muren en kleine ramen om de warmte buiten te houden in het droge en warme woestijnklimaat. Deze patriciërs huizen bevatten dikwijls fresco’s met mooie jachtscènes, religieuze dansen en mythologische voorstellingen uit het hindoeïsme. Vrije namiddag.
dag 4 : Mandawa - Bikaner (o-m-a)
Vroeg vertrek naar Bikaner, één van de belangrijkste plaatsen in de uitgestrekte Thar woestijn en bekend omwille van haar rode zandstenen haveli’s en ook als centrum van de late Indiase kunst. Bij aankomst installatie in hotel Heritage Resort°°°+. Na de lunch bezoek aan het Junagarh Fort, een indrukwekkende citadel uit 1485 met o.m. de toonzaal, de wapenzaal, de spiegelzaal en de 16de en 17de eeuwse schilderijen collectie. Verder bezoek aan het camel research- en kwekerijcentrum en tot slot bezoek aan de rattentempel van Deshnoke.
dag 5 : Bikaner - Jaisalmer (o-m-a)
Vertrek naar Jaisalmer, een vrij lange rit langs de rand van de Thar woestijn. Diverse stops en lunch onderweg in een lokaal restaurant. Het silhouet van de stad Jaisalmer is al van ver herkenbaar en lijkt wel uit een sprookje van duizend en één nacht te komen. Aankomst in de namiddag en installatie in hotel Rang Mahal**** . Bij zonsondergang bezoek aan de cenotafen: de graven van de Maharadja’s.
dag 6 : Jaisalmer (o-m-a)
Bezoek aan het indrukwekkend Fort met zijn fraaie Jaïn tempels en het paleizencomplex, omgeven door een 5km lange vestingmuur waarin 99 halfronde bastiontorens zijn gebouwd. Wandeling door de oude stad met haar fraai beschilderde haveli’s met balkons uit de 18de eeuw. Bezoek aan Gadi Sar, een klein kunstmatig meer omringd door tempels en paviljoenen. In de namiddag, excursie naar de Sam Dunes voor een tocht op een kamelenrug door de woestijn.
dag 7 : Jaisalmer - Jodhpur (o-m-a)
Na het ontbijt rit door de Thar woestijn naar Jodhpur. Bij aankomst installatie in hotel Ranbanka Palace°°°°. Lunch in het hotel en daarna bezoek aan het indrukwekkende Meharangarh Fort (1459), dat vanop een rots de stad domineert. Het is een doolhof van fijn versierde gangen die uitgeven op het kanonnenterras en verschillende zalen met elkaar verbindt. U bezoekt ook het witmarmeren mausoleum van Jaswant Thada.
dag 8 : Jodhpur - Ranakpur - Udaipur (o-m-a)
Op weg naar Udaipur, bezoek aan de marmeren Jaïn tempels van Ranakpur, een van de grootste en belangrijkste jaïnsites in India. De hoofdtempel, de Chaumukha, is een gigantisch heiligdom in marmer dat 29 zalen telt die rust op 1.444 verschillende pilaren. Na de lunch in Maharani Bagh. Na de lunch rit door het Aravalli gebergte naar Udaipur. Installatie in hotel Rajdarshan****.
dag 9 : Udaipur (o-m-a)
De dag is gewijd aan de ontdekking van de meest romantische stad in Rajasthan, die ook de ‘Stad van de Dageraad’ wordt genoemd. Bezoek aan de Jagdish tempel en het immense City Palace, een groots gebouw in graniet, marmer en mozaïek. Het geheel is verfraaid met witte balkons, versierde booggewelven en koepels, die de achthoekige torens bekronen. Middagmaal in het hotel. Vrije tijd en in de late namiddag boottocht op het Picchola meer (als de waterstand het toelaat), dat o.m. gekend is door de ligging van het Lake Palace midden in het meer.
dag 10 : Udaipur - Deogarh (o-m-a)
In de voormiddag rit naar Deogarh met onderweg bezoek aan de tempel van Nagda. Aankomst rond de middag in Deogarh en installatie in het fortachtige paleis Deogarh Mahal°°°°. Vrije namiddag.
dag 11 : Deogarh - Jaipur (o-m-a)
Na het ontbijt rit naar Jaipur, hoofdstad van Rajasthan en installatie in hotel Mansingh****. In de namiddag bezoek aan de marmeren Birla Mandir tempel waar je bij zonsondergang de avond Aarti (ceremonie) kunt bijwonen.
dag 12 : Jaipur (o-m-a)
Ontbijt in het hotel en bezoek aan het Amber fort, een weelderig en indrukwekkend versterkt paleis van de rajpoet maharadja’s. De toegang tot het fort in roze zandsteen gebeurt per olifant of per jeep. Het paleis omvat een groot aantal audiëntiezalen, een tempel, privé vertrekken en een zaal met een wapencollectie. Het paleis geldt als een van de meest representatieve voorbeelden van de Moghol kunst en architectuur: een harmonieuze mengeling van hindoe en Arabische moslimcultuur. Na de middag bezoek aan de stad die de naam ‘Roze Stad’ meekreeg omwille van haar vele gebouwen, opgetrokken in roze zandsteen. U ziet onder meer het City Palace, het Paleis der Winden dat in feite slechts een rijk versierde gevel is die een aantal loggia’s heeft waar de vrouwen in de harem zicht hadden op wat er zich buiten het paleis afspeelde in de straten, die hen verboden werden. Daarna bezoek aan het buitengewone astronomisch astrologisch observatorium van Jantar Mantar.
dag 13 : Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra (o-m-a)
Vertrek naar Agra met onderweg bezoek aan de ‘dode stad’ Fatehpur Sikri, die enkele jaren na haar stichting verlaten is door een gebrek aan drinkbaar water. Hoewel ze gebouwd is op het einde van de 16de eeuw, is de stad nog volledig intact. Het rode bouwwerk is een prachtige combinatie van verschillende religieuze kunststromingen. Aankomst in de namiddag en installatie in hotel Mansingh****.
dag 14 : Agra (o-m-a)
In de voormiddag bezoek aan de beroemde Taj Mahal*, volledig vervaardigd in marmer en ingelegd in edelstenen, werd door keizer Shah Jahan opgericht ter nagedachtenis van zijn geliefde Mumtaz Mahal. De Taj wordt beschouwd als het meest extravagante monument dat uit liefde gebouwd werd. Het ligt in een mooie tuin met een lange waterpartij. Verder bezoek aan het Rode Fort, uitdrukking van de Moghol macht en synthese tussen de verfijnde Perzische kunst en de Indische architectuur. Vrije namiddag.
dag 15 : Agra - Delhi (o-m-a)
Na het ontbijt rit naar Delhi. Installatie in hotel The Park****+ . Bezoek aan de hoogtepunten van Old en New Delhi met rit langs India Gate en de regeringsgebouwen, het grafmonument Humayun,... Middagmaal tijdens de bezoeken.
dag 16 : Delhi - Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.


o= ontbijt m= middagmaal a= avondmaal
Inbegrepen
- Vluchten met Emirates (K-klasse).
- Luchthaventaksen en fuel.
- 14 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
- Volpension.
- Engelssprekende lokale gidsen (Franstalige gidsen op aanvraag).
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c wagen met chauffeur.
- Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Gebruikelijke fooien.
- Visumkosten.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.
Opmerkingen
- De wegen in Rajasthan zijn smal en er wordt relatief langzaam gereden. Het is moeilijk een juiste afstand/tijd verhouding te bepalen.
- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
- * De Taj Mahal is gesloten op vrijdag. Indien de klanten op vrijdag in Agra verblijven wordt dit bezoek verplaatst naar dag 13 in de namiddag.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.

 

uw overnachtingen

» Hotel Mansingh Agra ****
Modern hotel in het centrum van Agra en nabij de Taj Mahal.
» Mandawa Castle ****
Historisch kasteel met authentieke uitstraling waar het hotel is in ondergebracht. Te midden van het centrum van Mandawa.
» Heritage Resort ***
Comfortabel hotel in Bikaner
» Rang Mahal ****
Luxehotel in typisch Indische architectuur.
» Ranbaka Palace ****
Ranbanka Palace is gevestigd in Jodhpur in de regio Rajasthan
» Rajdarshan ****
Luxueus hotel met centrale ligging in Udaipur
» Deogarh Mahal ****
Hotel ondergebracht in een prachtig paleis op enkele km's van de belangrijkste bezienswaardigheden.
» Hotel Mansingh Jaipur ****
Modern hotel en ideale uitvalsbasis om de roze stad te ontdekken.
 

verlengingen

» 7 d. Nepal vanuit Delhi 2019
7-daagse individuele rondreis met privé wagen met chauffeur.
Minimum 2 deelnemers.
» 6 d. Khajuraho & Varanasi 2019
6 dagen met vertrek vanuit Delhi.
Minimum 2 deelnemers.
» 6 d. Ajanta & Ellora 2019
6 daagse individuele rondreis met vertrek vanuit Delhi
Minimum 2 deelnemers
» 7 d. Strandvakantie Goa: Hotel Caravela Beach Resort*****
7 dagen met vertrek vanuit Delhi.
Minimum 2 personen.
» 5 d. Rustvakantie in Delhi - Heritage Village Resort & Spa****
5-daagse verlenging in tophotel.
Minimum 2 personen.