NEPAL

Promo Nepal

v.a. € 1 495
periodeniet begeleidindividueeltypeovernachtingen
15/04/2018 -> 20/06/2018Individuele rondreizen8 d./7 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs single suppl promo  
15/4/2018 20/6/2018 € 1 495,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : dag 1 Brussel – Dubai
Vertrek vanuit Zaventem met de Emirates vlucht naar Dubai.
dag 2 : dag 2 Dubai - Kathmandu
Aansluiting met de Flydubai vlucht naar Kathmandu. Bij aankomst onthaal en transfer naar hotel Yellow Pagoda***. Rest van de dag is vrij.
dag 3 : dag 3 Vallei van Kathmandu (o)
In de voormiddag bezoek aan de stoepa van Swayambunath, de oudste van de vallei, die de stad overheerst. Verkenning van de Nepalese hoofdstad Kathmandu of Kasthamandap (houten huis) met z’n oude gebouwen, tempels en de Kumari Bahal, tempel van de Levende Godin. In de namiddag bezoek aan de talrijke architecturale wonderen van de 3de koningsstad Patan (= stad van metaal), een openluchtmuseum van Nepalese kunst met bezoek aan o.a. Durbar Square, de Krishna Mandir, de Kumbheshwar, Mahabouddha en de Machendranath (tempel van de regengod).
dag 4 : dag 4 Kathmandu - Nagarkot (o)
Na het ontbijt rit naar Bhaktapur (Badgaon) voor een bezoek aan de koningsstad. Hier maken we een reis terug naar de middeleeuwen: keramiek- en terracotta-ambachtslui zijn hier nog ijverig aan het werk. Verder naar Changu Narayan, gelegen op een hoge heuvel, staat bekend als een levend museum van houtsnijwerk uit de Licchavi periode. Deze tempel wordt beschouwd als de oudste tempel van Nepal. Vanuit hier maken we een wandeling naar Telkot, een ongeveer twee uur durende tocht door de prachtige natuur. Rti naar Nagarkot en installatie in hotel Chatauri**.
dag 5 : dag 5 Nagarkot – Dhulikhel – Kathmadu (o)
Na het ontbijt start van een lichte trekking van ongeveer 4u naar Dulikhel. Onderweg zie je het dorpsleven in al haar facetten. Uiteindelijk bereik je het typische Newari plaatsje Dhulikhel dat je herkent aan de hoge bakstenen huizen. Ook Dhulikhel ligt op de oude handelsroute en was voorheen een zeer welvarend plaatsje. Transfer per wagen naar Kathmandu en installatie in uw hotel.
dag 6 : dag 6 Vallei van Kathmandu (o)
In de voormiddag bezoek aan Pashupatinath gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier. Deze plaats is het heiligdom van Shiva, waar hindoes uit alle windstreken toestromen voor de befaamde crematies op de oever van de heilige Bagmati rivier die in de Gagnes uitmondt. Verder bezoek aan de stupa van Bodhnath, een van de belangrijkste religieuze plekken in Nepal. Hier kun de 4 symbolen uit de meditatiekunst terugvinden (water, aarde, vuur en lucht). Vrije namiddag.
dag 7 : dag 7 Vallei van Kathmandu (o)
In de voormiddag bezoek aan Dakshinkali. De tempel is gewijd aan de godin Kali, of Parvati in haar bloeddorstige gedaante. Twee maal per week komen Nepalese hindoes hier offers brengen aan deze godin. Verder naar het dorpje Kirtipur, gelegen op de top van een berg aan de rand van de vallei. Terugkeer naar uw hotel en vrije tijd.
dag 8 : Dag 8 Kathmandu - Brussel
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.

Inbegrepen
- Vluchten met Emirates/Flydubai (T-klasse).
- Luchthaventaksen en fuel.
- Alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt.
- Engelstalige lokale gids.
- Alle transfers en bezoeken zoals vermeld met a/c wagen met chauffeur.
Niet inbegrepen
-Verzekeringen.
- Visumkosten.
- Gebruikelijke fooien
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken en overige maaltijden.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.