EGYPTE

De geheimen van de Nijl

v.a. € 975
periodebegeleidindividueeltypeovernachtingen
4/11/2018 -> 28/04/2019Riviercruises8 d./7 n.
Prijstabel
tonen 
periode   prijs single suppl promo  
4/11/2018 25/11/2018 € 1 050,00 € 135,00  
2/12/2018 9/12/2018 € 975,00 € 135,00  
16/12/2018 30/12/2018 € 1 350,00 € 300,00  
6/1/2019 € 1 050,00 € 135,00  
13/1/2019 27/1/2019 € 975,00 € 135,00  
3/2/2019 17/2/2019 € 1 050,00 € 135,00  
24/2/2019 € 1 050,00 € 135,00  
3/3/2019 € 1 195,00 € 145,00  
10/3/2019 31/3/2019 € 1 050,00 € 135,00  
7/4/2019 14/4/2019 € 1 295,00 € 295,00  
21/4/2019 28/4/2019 € 1 050,00 € 295,00  
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
dag 1 : zondag: Brussel - Caïro - Luxor
Vertrek vanuit Brussel naar Luxor, via Caïro. Bij aankomst in Luxor, onthaal en transfer door onze lokale correspondent naar uw schip M/S Emilio 5*classic. Inscheping voor uw 8-daagse Nijlcruise op basis van vol pension. Overnachting aan boord.
dag 2 : maandag: Luxor
Na het ontbijt, vertrek voor een bezoek aan de tempel van Karnak. Karnak is Arabisch en betekent versterkt dorp. De tempel van Karnak ligt aan de oostoever van de Nijl en 2,5 km ten noorden van Luxor. Karnak is eigenlijk een klein dorp bij het grootste tempelcomplex van Egypte ooit gebouwd door farao’s. Deze tempels zijn de grootste religieuze bouwwerken in de wereld. Ze kunnen onderverdeeld worden in 4 hoofdgebouwen met nog kleine heiligdommen en sfinxenlaan. Enkel de tempel van Amon is toegangkelijk voor het publiek (het grootste en het hart van het tempelcomplex). In totaal hebben 30 farao’s meegewerkt aan de bouw. De start begon +/- 1600 v.Chr. (Middenrijk). Het tempelcomplex bestaat uit de tempel van Amon, de tempel van Moet, de tempel van Montoe en de resten van een Aton tempel. De blikvanger is de grote zuilenzaal of hypostyle zaal in het tempelcomplex van Amon. De zaal telde maar liefst 134 zuilen die +/- 15m hoog zijn.
Na het bezoek, transfer naar de boot. Middagmaal aan boord en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting.
dag 3 : dinsdag: Luxor - Edfu
Na het ontbijt, bezoek aan de Necropolis van Thebe. De kolossen van Memnon zijn 2 enorme standbeelden van farao Amenhotep III op de Westoever van de Nijl. De beelden zijn 20m hoog en gemaakt van kwartsiet +/- 3400 jaar geleden.
De Vallei Der Koningen is de collectieve begraafplaats van farao’s uit het Nieuwe Rijk. Het bekendste graf is dat van Toetanchamon. Van de 63 graven in de vallei zijn er slechts 10 toegankelijk voor het publiek. Bijna alle graven zijn volgens hetzelfde plan gebouwd: een uit rots gehouwen poort komt uit op een lange gang die de berg ingaat. Aan beide kanten bevinden zich nissen en kapellen. De gang komt uit op één of meerdere zalen en in de achterste zaal stond de sarcofaag. De muren zijn versierd met lithurgische teksten afkomstig uit het Boek der doden. Deze teksten zorgden ervoor dat de farao toegang tot het hiernamaals kreeg.
De was de begraafplaats voor de koninginnen en kinderen uit het Nieuwe Rijk. Deze begraafplaats heeft 75 graven waaronder dat van Nefertari het mooiste en beroemdste is.
Bezoek aan de tempel van Hatsjepsoet gebouwd in Deir El-Bahri. Hatsjepsoet besloot om deze tempel te bouwen in het verlengde van de tempel van Amon in Karnak. De 15jaar durende bouw vertrouwde ze toe aan haar raadgever Senenmoet, die zijn eigen graf onder het 1ste terras liet bouwen. In vroegere tijden was er een aangelegde tuin met vijvers. Het gebouw bestaat uit 3 trapterrassen telkens verbonden met een talud. Op het 2de terras bevinden zich de kapellen van Hathor en Anubis. Er is ook een uitstekend bewaard reliëf te bewonderen over een expeditie naar het land Poent (Somalië). Het bovenste terras heeft 2 zijkappellen: één voor de koningscultus (Thoetmosis III, Hatsjepsoet en Amon-Min) en één voor de god Amon. Er zijn veel beschadigingen aan deze tempel gemaakt door Thoetmosis III die de naam Hatsjepsoet probeerde te verwijderen. Onder Achnaton werden de Amon beelden en onder Ramses II de Osiris beelden vernield. Koptische christenen hebben hier een klooster ingericht en de gezichten van goden weggebeiteld. Transfer naar uw cruiseschip en afvaart naar Edfu. Middagmaal aan boord. Namiddag gewijd aan het varen en in de namiddag tijdens het varen High Tea op het zonnedek. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 4 : woensdag: Edfu - Kom Ombo - Aswan
Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Edfu. Deze tempel is de best bewaarde tempel en werd opgericht door Ptolemaeus III in 237 v.Chr. De voltooiing van de tempel gebeurde onder Ptolemaeus XII in 57 v.Chr. Er waren ook al oudere gebouwen: tempel van Ramses III en de naos van de tempel werd opgericht tijdens het bewind van Nectanebo II. De tempel bestaat uit een indrukwekkende pyloon met bas-reliëfen van Horus en andere goden. Aan de voet staan twee prachtige beelden van de valkgod Horus. In de tempel zijn er 2 zuilenzalen en het allerheiligste, waar een granieten altaar staat met de boot van Horus. Tussen de tempel en de ommuring kan men op de muren van een open wandelgang de Egypte mythologie “lezen”.
Transfer naar de boot en afvaart naar Kom Ombo. Middagmaal aan boord.
Vrije namiddag en in de late namiddag aankomst in Kom Ombo. Bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Deze tempel is eigenlijk een dubbele tempel gewijd aan de valkengod (Horus) en de krokodillengod (Sobek). De werken zijn begonnen in de 18de dynastie. De huidige tempel stamt uit de Ptolemaeïsche periode en werd bijversierd tot in de 3de eeuw n. Chr. Ze is daarna gebruikt als Koptische kerk, dit verklaard de beschadiging van verschillende reliëfs. De pyloon had een dubbel portaal en was verbonden met een buitenmuur. Het allerheiligste bestond uit 2 kapellen: één voor Sobek en één voor Horus. De reliëfs op de buitenmuur zijn afbeeldingen van de geneeskunde. In de tempel is er een Nilometer aanwezig. Er loopt een trap tot aan het water, zo konden de priesters het waterpeil van de Nijl meten. Aan de hand daarvan werd de belasting voor het jaar bepaald. Terugkeer naar de boot en afvaart naar Aswan. Tijdens het varen High Tea. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 5 : donderdag: Aswan
Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Philae. Philae is Egyptisch voor plaats van afstand, het einde of het Engel eiland. Het is een eiland in de Nijl nabij Aswan gelegen en gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis. Het complex verwierf grote bekendheid doordat het helemaal in stukken is gesneden en iets verderop is herbouwd op het hoger gelegen eiland (Agilkia). De tempel stond al sinds de bouw van de eerste dam in het begin van de 20ste eeuw onder water, maar dreigde helemaal in het water te verdwijnen bij de aanleg van de nieuwe Aswandam. Door UNESCO werd hij van de ondergang gered. De oudste monumenten dateren uit de 7de eeuw toen farao Taharqa een altaar bouwde. Het meeste dateert uit de Ptolemaeïsche en Romeinse periode.
De tempel voor Isis bestond uit 3 delen: een groot hof, de voorste zuilenzaal en achterin 3 kapellen. De tempel zelf dateert uit de 3de eeuw en bleef in gebruik tot 537. In 553 werd deze tempel in een kerk veranderd. De kiosk van Trajanus is een paviljoen bestaande uit 14 zuilen met bloemkapitelen verbonden door lage muren. Er zijn 2 poorten en het geheel droeg ooit een houten dak. Het paviljoen van Nectanebo is een rechthoekig prieeltje bestaande uit 18 Hathorzuilen door lage muurtjes verbonden.
Hierna bezoeken we de onvoltooide obelisk die dateert uit de 15de eeuw voor Christus en die 42m lang en 4m breed is. Het zou de grootste uit één stuk gehouwen granieten obelisk aller tijden zijn geworden, maar vanwege onvolkomenheden heeft men hem nooit afgemaakt. Ook de poging er nog een kleinere van te maken mislukte. Bezoek aan de Hoge dam. De Oude dam gebouwd door Britten tussen 1898 en 1902 bleek niet meer te voldoen voor de bevoorrading van Egypte in elektriciteit. Met financiële steun van de Sovjetunie is 11 jaar lang van 1960 tot 1971 aan de nieuwe dam gewerkt door 800 Russen en 35000 Egyptenaren. De dam is 42m breed aan de top, 111m hoog en 3km lang. Terugkeer naar de boot en middagmaal aan boord. In de namiddag bezoek per felouka aan het Lord Kitchener eiland. Dit eiland ligt tussen Elephantine en de Westoever. In 1890 werd het eiland geschonken aan Lord Kitchener, de Britse consul-generaal van Egypte. De verwoedde botanist bracht planten uit alle delen van het Engels koloniaal imperium naar het eiland. Deze zijn vandaag nog steeds te bewonderen. Terugkeer per felouka naar uw cruiseschip. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 6 : vrijdag: Aswan - Kom Ombo - Edfu - Esna - Luxor
Heel vroeg in de ochtend optioneel bezoek mogelijk aan Abu Simbel. Bij terugkeer rond de middag afvaart naar Luxor. Middagmaal aan boord en vrije namiddag. Tijdens de vaart is er High Tea. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 7 : zaterdag: Luxor
Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Luxor die in het centrum van Luxor (het vroegere Thebe) gelegen is. Hij was gewijd aan Amon, Moet en Chonsoe. Deze tempel was een soort bijgebouw van het complex van Karnak en ermee verbonden met een sfinxenlaan. Hij is opgericht door Amenhotep III op vroegere restanten van een door Hatsjepsoet gebouwde tempel. Alexander De Grote verbouwde het heiligdom en onder de Romeinse keizers werd de tempel gebruikt voor de keizercultus. In het kleine voorhof is er een kleine moskee die in de 9de eeuw na Chr. onder de Fatimiden werd gebouwd.
Na het bezoek, transfer naar het cruiseschip. Middagmaal aan boord en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting aan boord.
dag 8 : zondag: Luxor - Caïro - Brussel
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor voor uw terugvlucht naar Brussel, via Caïro.
Imagine more
- Evenwichtig programma tussen culturele bezoeken. en vaartijd aan een rustig tempo.
- Nederlandstalige gids-egyptoloog.
- Gegarandeerde afreizen.
Gids
Nederlandstalige gids-egyptoloog.
Inbegrepen
- Alle vluchten met EgyptAir in economy (L-klasse).
- Alle luchthaventaksen en BTW.
- 7 overnachtingen aan boord van de M/S Emilio 5*classic (volpension).
- Nederlandstalige lokale gids-egyptoloog.
- Alle excursies, transfers en inkomgelden.
- Documentatiepakket per kamer.
- Het vermelde cruiseschip of van gelijkwaardige categorie.
Niet inbegrepen
- De optionele excursies.
- Dranken en persoonlijke uitgaven.
- Reis- en/of annulatieverzekering.
- Visumkosten: 25 euro, cash te betalen bij aankomst in Egypte.
- Fooien (+/- 40 euro per persoon).
- Eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag.
Info
- Tijdens dit programma sluit u aan bij andere Nederlandstalige Imagine klanten.
- De volgorde van de bezoeken kan veranderd worden, de inhoud van het programma blijft behouden.
voor een persoonlijk advies over deze bestemming, klik hier.
voor persoonlijk advies ? klik hier.

 

uw overnachtingen

» M/S Emilio 5*classic 
Aan boord van de M/S Emilio ontdekt u de geheimen van de Nijl in een comfortabel kader.