Castilië-León / León
El Transcantabrico Clasico
El Transcantábrico Clasico wordt ook wel de Spaanse “Orient Express” genoemd, en heeft deze naam zeker niet gestolen. Langs smalspoortrajecten brengt deze luxetrein u langs de mooiste plaatsen van het groene noorden. Om de reizigers een comfortabele nachtrust te garanderen, rijdt de trein enkel overdag. Tijdens uw reis doorkruist u Galicië, Asturië en Cantabrië.
Slaapcoupés
De Grand Class couchettes zijn uitgerust met een dubbel bed (1.85 x 1.20 m), vast tapijt, houten panelen, dikke gordijnen, grote panoramavensters, minibar, safe, ruime kast, bureau met telefoon, en een privé badkamer met gesofisticeerde douche, lavabo, toilet, haardroger en stopcontact (220V). De airco, verwarming, muziek en verlichting zijn individueel regelbaar.
Restaurant, Bar & Dresscode
De El Transcantábrico Clasico beschikt over Lounge wagons en originele Pullman wagons uit 1923. De rijtuigen zijn echte pareltjes waar ieder zijn gading vindt. Zo zijn er naast de prachtig gedecoreerde restauratierijtuigen eveneens een bar- en saloncoupé. Eén is uitgerust met een bar en ware dansvloer, de andere is eerder geschikt om in alle stilte te genieten van een boek of een goed glas. Avondkleding is niet verplicht. Overdag is informele, ongedwongen, elegante kledij aan te raden.
Imagine More
Imagine heeft voor u een luxereis met El Transcantábrico uitgestippeld van Santiago de Compostela naar León. Voor en na de treinreis verblijft u in een Parador, een luxueus authentiek verblijf in een prachtig kader. Uiteraard zijn er ook varianten mogelijk op bovenvermelde reis. U kunt bijvoorbeeld slechts een deel van de treinreis meemaken en langer of korter in een Parador verblijven of een op maat gemaakte reisverlenging programmeren. Imagine helpt u graag met het samenstellen van uw droomreis. Meer info bij uw reisagent.