Authentic Japan (standaard hotels)
Combinatie van moderne steden en het traditionele platteland. 15-daagse individuele rondreis per trein met gebruik van de Japan Railpass.
dag 1 : Brussel - Tokyo
Vertrek vanuit Zaventem met All Nippon Airways naar Tokyo.
dag 2 : Tokyo
Aankomst te Narita Airport, waar u wordt opgewacht door onze lokale agent. Transfer per trein of per shuttle bus naar het hotel Gracery Shinjuku (standaard).
dag 3 : Tokyo (o)
Volle dag bezoek aan de stad met privé gids waaronder bezoek aan de tuin van Hama-Rikyu, waar u na de wandeling kunt stoppen bij het theehuis gelegen op een klein eiland in het parkmeer. Proef er de ‘matcha’, de Japanse groene thee! Daarna cruise op de Sumida rivier naar Asakusa, waar de Senso-ji tempel ligt, de oudste tempel van Japan. Daarrond liggen winkelstraatjes waar u allerlei religieuze en typisch Japanse souvenirs kunt vinden. De tour eindigt met een bezoek aan Meiji Jingu, Tokio’s beroemdste heiligdom gewijd aan keizer Meiji en een populaire locatie voor traditionele Shinto-bruiloften. Het heiligdom is ook de thuisbasis van ongeveer 120.000 bomen, waardoor het gemakkelijk is om te vergeten dat net buiten het terrein twee van de populairste winkelstraten van de stad zijn, Harajuku en Omotesando.
dag 4 : Tokyo (o)
Vrije dag. Onze suggestie: Wandel tussen de wolkenkrabbers van het financiële district van Marunouchi. Zie er de supersnelle shinkansen-treinen vertrekken vanaf het station van Tokyo, dat voor het eerst werd geopend in 1914. Breng daarna een bezoek aan de wijk van Ginza met de meest exclusieve winkels op het gebied van kledij, cosmetica, sieraden en andere luxe producten. Als u niet van mode houdt, maar van elekronica of manga en anime, kunt u kiezen om de elektrische wijk Akihabara te bezoeken. ’s Avonds kunt u het observatiedek bezoeken van de torens van de Tokyo Metropolitan Government Building voor een panoramisch zicht over de stad of eindigen in de bruisende wijk Shibuya en het bekendste kruispunt van Tokyo. Alternatief: ga met uw JR Pass naar de prachtige tempels van het Nikko heiligdom (UNESCO werelderfgoed ), gelegen in een bijzonder mooi natuurpark. Of bezoek Kamakura, een van de voormalige hoofdsteden van Japan. Het is een heerlijke badplaats met veel oude heiligdommen, tempels en andere gebouwen zoals de Daibutsu, een gigantische bronzen Boeddha van 13 meter hoog.
dag 5 : Tokyo - Matsumoto (o)
Vandaag ruilt u de bruisende metropool in voor de stad Matsumoto, gelegen aan de
voet van de Japanse Alpen. Matsumoto is een belangrijke startplaats voor berg- en
trekkingstochten naar de Japanse Alpen, die met toppen tot 3000 meter het landschap
domineren. Bezoek aan het kasteel van Matsumoto dat sinds de 16e eeuw het uitzicht
van de stad domineert. Het kasteel kreeg door haar zwarte kleur, vaak de bijnaam
‘kraaienkasteel’. Overnachting in het hotel Buena Vista*** (standaard).
dag 6 : Matsumoto (o)
Vrije dag. Ons voorstel: maak een excursie naar Kamikochi, middenin de Japanse Alpen.
De natuur en de bergen behoren tot de mooiste in Japan en u kunt er prachtige wandelingen maken (3 à 4u). In de winter kunt u een bezoek brengen aan het apenpark in Jigokudani, waar Japanse makaken graag een warm bad nemen. Jigokudani ligt op een hoogte van 850 meter, en betekent letterlijk ‘Vallei van de Hel’. Het dankt zijn naam aan de stoom en het kokende water van de geothermische warmwaterbronnen. Het park wordt omgeven door steile kliffen en bossen.
dag 7 : Matsumoto - Tsumago (Kiso vallei) (o-a)
U verlaat Matsumoto en reist per trein langs de oude Nakasendo-route richting de Kiso
vallei. Verblijf in Tsumago waar de sfeer uit de Edo-periode behouden bleef. Bij aankomst
in Nakatsugawa station neemt u de bus naar de oude handelspost Magome (ter plaatse
te betalen). Hier kunt u de wandeling beginnen over de oude Nakasendo postroute terug
naar Tsumago. Deze 3u durende wandeling, voert u dwars door bossen, langs watervallen
en over houten loopbruggen. Verblijf in een Japanse minshuku, dit is een Japanse stijl B&B, gerund door een familie. Intrek in ryokan Komanoyu (standaard). Op traditionele wijze wordt er ’s avonds voor u gekookt.
dag 8 : Tsumago - Takayama (o-a)
U vertrekt richting Takayama, een klein stadje gelegen in de Hida Alpen van de regio Gifu. Door zijn geïsoleerde ligging in de bergen heeft het zijn authentieke karakter weten te behouden. Dit traject gebeurt via de express trein “Hida Wide View”, een van de mooiste treinreizen door Japan. In Takayama raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Shitamachi, de oude wijk van Takayama. Hier zijn de straten gevuld met sake brouwerijen, oude koopmanshuizen en lokale winkels. Breng een bezoek aan een sake stokerij, het bekende restaurant waar ze Hida beef sushi verkopen of stop bij een café voor een kopje thee. In Takayama verblijft u in een ryokan, een traditioneel Japans hotel. Overnachting in de ryokan Asunaro (standaard).
dag 9 : Takayama (o-a)
U spendeert een hele dag in dit bergachtige gebied. Onze suggestie: bezoek er de Miyagawa ochtendmarkt, waar lokale bewoners hun handgemaakte waren aan de man brengen. U kunt heel wat souvenirs kopen zoals houten snijwerk, het iconische Sarubobo (Japanse amulet) of chopsticks. Daarna kunt u nog een bezoek brengen aan het Yatai Kaikan praalwagen museum, het Kusakabe erfgoedhuis & -museum. Vervolgens wandeling in de Kami Sannomachi wijk langs eeuwenoude traditionele huizen met overwegend houten gevels. Of u kunt optioneel deelnemen aan de ‘Food & Culture Walk’ (in kleine groep) met o.a. een proeverij van lokale Japanse snoep, rakugan, en sake. In de namiddag is er een uitstap naar Shirakawago voorzien (zonder gids, enkel transport). Dit alpendorp is UNESCO-werelderfgoed door zijn bekende ‘gassho zukuri’ huizen. Deze bouwstijl is zo’n 250 jaar oud en is bijzonder omdat de daken zonder ook maar één nagel werden vastgezet. Terug naar uw ryokan voor avondmaal en overnachting.
dag 10 : Takayama - Kyoto (o)
Vandaag treinreis van 3u naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan. Ze telt namelijk
om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Intrek in hotel Vista Premio Nagomi-tei (standaard).
dag 11 : Kyoto (o)
Vandaag volle dag bezoek aan de stad met privé gids. U bezoekt er het Nijo kasteel uit 1603 met zijn sierlijke decoratie en mooie tuinen en het schitterende Gouden Paviljoen (Kinkakuji). In de namiddag bezoek aan Kiyomizu tempel vanwaar je een mooi uitzicht heeft over de stad. Afsluiter van de dag is een wandeling door het levendige Higashiyama district.
dag 12 : Kyoto - Nara - Kyoto (o)
Vanuit Kyoto kunt u een trip maken naar de oude hoofdstad Nara, het centrum van de oudste Japanse cultuur met vele tempels op de werelderfgoedlijst. Nara is vooral bekend voor zijn reusachtige Todaiji-tempel (grootste houten bouwwerk ter wereld) en het Kashuga shinto heiligdom. Aanrader: Maak op de terugweg naar Kyoto een stop aan
het Inari Fushimi heiligdom.
dag 13 : Kyoto - Koyasan (o -a)
Met meer dan 100 tempels is Koyasan het centrum van het Shingon Boeddhisme, een
belangrijke boeddhistische sekte die al meer dan 1200 jaar bestaat. Koyasan staat op de
UNESCO Werelderfgoedlijst. De reis naar Koyasan zelf is al een van de hoogtepunten van
het bezoek aan deze plek. U zult enkele lokale treinen nemen en om uw reis te eindigen
neemt u een kabelbaan naar boven. Vannacht verblijft u in een Shukubo, een overnachting
in een Japanse tempel en u zult shojin ryori eten, een traditionele boeddhistische
keuken (vegetarisch). Overnachting in Eko-in (standaard). Met gemeenschappelijke badkamer.
dag 14 : Koyasan - Osaka (o)
Om Koyasan volledig te beleven, raden wij u aan om mee te doen met het ochtendgebed.
Gewoonlijk start dit om 6.00u. U zult niet enkel de kans hebben om de monniken te zien bidden, maar u zult ook de binnenkant zien van de kamer waar er gebeden wordt. Na het ochtendgebed gaat u naar het shojin ryori ontbijt. Daarna vertrek naar Osaka en vrije dag om de stad te ontdekken. Bezoek er het kasteel van Osaka en het Floating Garden Observatory op de top van de iconische Umeda Sky Building met een indrukwekkend 360°-panorama over de stad, de haven en de zee. Vervolgens bezoek aan Dotonbori, een wijk die lang werd gelinkt aan Osaka’s entertainment district en de voormalige wijk van “plezier. Overnachting in het hotel Cross (standaard).
dag 15 : Osaka - Tokyo - Brussel
’s Morgens vroeg neemt u de shuttle bus van het station naar de luchthaven van Osaka
(ITM) voor uw terugvlucht naar Brussel via Tokyo.
periodeprijss.suppl.
12/09/2020 - 31/12/2020
€ 5 355
---
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs
Inbegrepen
 • Lijnvlucht met All Nippon Airways (L-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 14-daagse Japan Railpass (2de klasse).
 • Pasmo Transport pass (waarde 5500 JPY).
 • 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Entreegelden en bezoeken met Engelssprekende lokale privé gids op dag 3 in Tokyo en op dag 11 in Kyoto en halve dag op dag 13 in Koya-san.
 • Documentatiemap per kamer.
 • Ter plaatse uitgebreide informatiemap met kaarten en app om selfguide te downloaden.
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden.
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
 • Bagage vooruitzend service
Opmerkingen
 • De prijzen in Japan kunnen onderhevig zijn aan koerswijzigingen en tussentijdse prijsaanpassingen door onze leveranciers. Alle genoemde prijzen zijn dus onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Een maand voor vertrek hebben we een fotokopie nodig van het internationaal paspoort.
 • Single supplement op aanvraag
praktisch
periodeprijss.suppl.
12/09/2020 - 31/12/2020
€ 5 355
---
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs
voor persoonlijk advies? klik hier.
Inbegrepen
 • Lijnvlucht met All Nippon Airways (L-klasse).
 • Luchthaventaksen en fuel.
 • 14-daagse Japan Railpass (2de klasse).
 • Pasmo Transport pass (waarde 5500 JPY).
 • 13 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden volgens het programma.
 • Entreegelden en bezoeken met Engelssprekende lokale privé gids op dag 3 in Tokyo en op dag 11 in Kyoto en halve dag op dag 13 in Koya-san.
 • Documentatiemap per kamer.
 • Ter plaatse uitgebreide informatiemap met kaarten en app om selfguide te downloaden.
Niet inbegrepen
 • Overige maaltijden.
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Annulerings- en of bijstandsverzekering.
 • Bagage vooruitzend service
Opmerkingen
 • De prijzen in Japan kunnen onderhevig zijn aan koerswijzigingen en tussentijdse prijsaanpassingen door onze leveranciers. Alle genoemde prijzen zijn dus onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Een maand voor vertrek hebben we een fotokopie nodig van het internationaal paspoort.
 • Single supplement op aanvraag
De parelduikers van Toba
verlenging naar de parelduikers
3 d./ 2 n. 
vanaf € 945
dit arrangement werd bewaard
persoonlijk advies
ImagineTravel werkt enkel via erkende reiskantoren. Uw vraag wordt door ons aan een reiskantoor overgemaakt. Maak hieronder een keuze op basis van postcode, gemeente of naam van een reiskantoor.
Reiskantoor (*)