Kyushu
Het land van vulkanen en onsen
dag 1 : Fukuoka
Kyushu is het eiland wat ten zuidwesten van het Japanse hoofdeiland is gelegen. Fukuoka ligt in het noorden ervan en is de plaats waar u aankomt met de trein of het vliegtuig. Het gebied staat voornamelijk bekend om zijn mooie natuur, bergen en vulkanische landschappen en warmwaterbronnen, maar ook om de cultuur. Aangezien Kyushu zeer dichtbij het Aziatische vasteland ligt, zijn hier vele invloeden van buitenaf te vinden. Ook kwamen de eerste Westerse invloeden via Kyushu Japan binnen.
dag 2 : Fukuoka - Nagasaki (o)
Reis verder naar Nagasaki. Deze stad fungeerde eeuwenlang als toegangspoort naar de rest van de wereld tijdens de afsluiting van Japan. Neem vandaag bijvoorbeeld een kijkje bij Deshima, het kunstmatige eilandje waar de VOC vroeger als enige Europese mogendheid
was toegestaan om handel te drijven met Japan. Verder kunt u er ook voor kiezen om naar China Town of het Nagasaki Peace Park met zijn atoombommuseum te gaan.
dag 3 : Nagasaki - Kumamoto (o)
U kunt vandaag de stad verder verkennen of iets buiten de stad zoeken. Neem bijvoorbeeld de boot naar het verlaten spookeiland Gunkanjima of ga met de kabelbaan naar de top van Mt. Inasa, van waaruit u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Dit uitzicht wordt veelal
gerekend tot de drie mooiste vergezichten van Japan.
dag 4 : Kumamoto - Aso National Park (o-a)
U vervolgt de reis naar het Aso National Park. Hier zijn de actieve vulkaan Aso en het vulkanische Kuju gebergte te vinden. De caldera van de vulkaan is één van de grootste ter wereld en met name de Nakadake krater in het midden is erg spectaculair! Het Kuju gebergte
biedt wandelaars verder vele prachtige routes langs een uitgestrekt moeras, hoge bergpieken en diepe valleien. Geniet verder van de vele onsen (warmwaterbronnen) die het gebied rijk is dankzij dit indrukwekkende vulkanische landschap.
dag 5 : Aso National Park - Kumamoto (o)
Geniet vandaag verder van het ruige vulkanische landschap of kom tot rust in de heerlijke onsen. U kunt ook nog een uitstapje maken naar de Takachiho kloof, één van de meest mythische plekken van Japan, waar volgens de overlevering de zonnegodin Amaterasu zich lang verborgen hield. U vaart langs adembenemende watervallen die langs steile bergwanden naar beneden razen, de perfecte plek om de prachtige natuur van de regio in u op te nemen.
dag 6 : Kumamoto (o)
Vandaag bezoek aan de stad die bekend staat omwille van zijn prachtig kasteel. Kumamoto Castle is één van de grootste van Japan. Breng een bezoekje en bekijk hoe de vroegere feodale heerser zich beschermde tegen andere concurrerende feodale heersers.
dag 7 : Kagoshima - Yakushima (o)
Reis verder naar het zuiden naar de stad Kagoshima, dat bekend staat om het milde klimaat, de palmbonen en de vulkaan Sakurajima die boven de stad uittorent. Geniet vandaag bijvoorbeeld van de prachtige Japanse tuinen die hier te vinden zijn, of bezoek het aquarium. Voor een mooi uitzicht over de stad is het ook aan te raden om het Shiroyama park te bezoeken. Later op de dag neemt u de boot naar het hoogtepunt van deze reis, Yakushima.
dag 8 : Yakushima (o)
Yakushima is een eilandje in de buurt van Kagoshima. Dit subtropische eiland, en tevens Werelderfgoed, is rijk aan watervallen en bijzondere bossen waar bomen staan van duizenden jaren oud (de Jomonsugi is een ceder boom die tussen de 2000 en 7200 jaar oud is!). Dit schilderachtige eiland is een waar genot voor het oog en het is dan ook geen verassing dat het vele kunstenaars heeft geïnspireed. Zo heeft het ooit als inspiratie gediend voor de prijswinnende animé film “Princess Mononoke” uit de studio Ghibli.
dag 9 : Yakushima - Kagoshima (o)
U vaart vandaag weer terug naar Kagoshima. U zou vanuit Kagoshima nog een uitstapje kunnen maken naar Sakurajima om daar te ontspannen in de onsen of één van de mooie wandelingen te maken. U kunt ook het vulkanische Kirishima National Park bezoeken, een gebied rijk aan vulkanische meren en warmwaterbronnen. Een andere leuke bestemming is het Satsuma schiereiland. Hier kunt u helemaal tot rust komen in één van de mooie onsen of de unieke zandbaden!
dag 10 : Kagoshima - Fukuoka (o)
Reis terug naar de grote stad Fukuoka. U kunt vandaag nog een ontspannen wandeling maken door het Ohori Park en de ruïnes van het oude kasteel bezichtigen of een bezoek brengen aan het mooie Uminonakamichi Seaside Park en het leuke aquarium. Voor een kleine trip buiten de stad zijn het prachtige tempeldorp Dazaifu en het oud-industriële Kitakyushu mooie bestemmingen!
periodeprijss.suppl.
01/11/2019 - 31/10/2020
€ 2 365
---
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs
Inclus
 • 9 overnachtingen in 3* hotels.
 • Maaltijden volgens programma.
 • Bus tickets naar Mt. Aso heen en terug.
 • 5-daagse Kyushu Pass.
 • 2-daagse wagen met Japanse chauffeur op dag 4 en dag 5.
 • Boottickets naar Yakushima en terug.
 • Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen
 • Bepaalde lokale vervoersmogelijkheden die enkel ter plaatse kunnen gekocht worden.
 • Niet vermelde maaltijden.
 • Persoonlijke uitgaven.
praktisch
periodeprijss.suppl.
01/11/2019 - 31/10/2020
€ 2 365
---
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs
voor persoonlijk advies? klik hier.
Inclus
 • 9 overnachtingen in 3* hotels.
 • Maaltijden volgens programma.
 • Bus tickets naar Mt. Aso heen en terug.
 • 5-daagse Kyushu Pass.
 • 2-daagse wagen met Japanse chauffeur op dag 4 en dag 5.
 • Boottickets naar Yakushima en terug.
 • Documentatiemap per kamer.
Niet inbegrepen
 • Bepaalde lokale vervoersmogelijkheden die enkel ter plaatse kunnen gekocht worden.
 • Niet vermelde maaltijden.
 • Persoonlijke uitgaven.
dit arrangement werd bewaard
persoonlijk advies
ImagineTravel werkt enkel via erkende reiskantoren. Uw vraag wordt door ons aan een reiskantoor overgemaakt. Maak hieronder een keuze op basis van postcode, gemeente of naam van een reiskantoor.
Reiskantoor (*)