Combinatiereis Thailand - Laos - Cambodja
Individuele rondreis met chauffeur langs de hoogtepunten van Thailand, Laos en Cambodja
dag 1 : Brussel - Bangkok
Vlucht vanuit Brussel naar Bangkok
dag 2 : Bangkok
Aankomst in Bangkok. U wordt verwelkomd door uw gids. U wordt naar het hotel Furaama Silom gebracht en heeft de rest van de dag vrij.
dag 3 : Bangkok (o)
’s Ochtends wordt u door uw gids opgehaald en vertrekt u voor een vaart op de Chao Praya River. Per zogenaamde ‘langstaartboot’ maakt u een schilderachtige tocht over talloze kanalen, waaraan Bangkok de bijnaam “Venetië van het Oosten” te danken heeft. Na de rondvaart wandelt u naar de Wat Praha. Dit complex is gekend om zijn vergulde gebouwen. In de hoofdkapel kunt u de befaamde Smaragden Boeddha terugvinden. Deze boeddha is een van de heiligste beeltenissen voor boeddhisten in Thailand. Vervolgens brengt u een bezoek aan het ‘Grand Palace’. Dit paleis was in het verleden de residentie en het administratief centrum van de Chakri Dynastie. Delen van het paleis worden tot op vandaag nog steeds gebruikt door de staat en voor koninklijke aangelegenheden. Na de lunch neemt u de ferry richting Wat Arun, een belangrijk en erg gekend herkenningspunt van de stad. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel. ’s Avonds wordt u naar het ASIATIQUE The Riverfront gebracht. Hier geniet u van een diner en de Muay Thai Live Show. Na het spektakel wordt u terug naar uw hotel gebracht. Overnachting in Bangkok.
dag 4 : Bangkok - Chiang Rai (o)
U wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Chiang Rai. Bij aankomst op Chiang Rai staat uw gids u op te wachten. U wordt naar het La Luna hotel & Resort gebracht. U heeft de rest van de dag vrije tijd. Overnachting in Chiang Rai.
dag 5 : Chiang Rai (o)
Na uw ontbijt vertrekt u samen met uw gids richting Wat Rong Khun, een ongewone tempel van de hand van de Thaise artiest Kositpipat. Deze tempel in hedendaagse stijl is wit terwijl de volledige achterzijde bestaat uit een muurschildering van Boeddha in heldere kleuren. Uw ontdekkingstocht in en rond Chiang Rai gaat verder met een uniek bezoek aan het Black House Museum. Het museum bestaat uit meer dan 30 huizen met ontelbare objecten gerelateerd aan de dood. Denk maar aan schedels, skeletten, demonen en waterspuwers. Voor de middag bezoekt u nog de botanische tuin van Doi Tung en de tuin van Mae Fah Luang. Na de lunch vertrekt u richting de Gouden Driehoek. Dit is het drielandenpunt van Thailand, Myanmar en Laos. Nabij de Gouden Driehoek bevindt zich de ‘Hall of Opium’. Hier leert u, onder andere door het gebruik van zeer recente multimedia technieken en interactieve infoschermen, alles over de eeuwenoude geschiedenis van opium en welke rol deze speelt in de Laotiaanse geschiedenis. Na het bezoek wordt u teruggebracht naar uw hotel. Overnachting in Chiang Rai.
dag 6 : Chiang Rai – Chiang Kong/Houay Xay - Pakbeng
Na uw ontbijt en check-out vertrekt u al vroeg in de ochtend met een publieke shuttlebus richting Laos. Na een korte tocht over de Mekong ,via de recente ‘Brug van de Vriendschap’, bereikt u Laos. Na de grensformaliteiten wordt u verwelkomd door uw gids die u naar een aanlegsteiger brengt. Van hieruit vertrekt uw cruise richting Pakbeng. Aan boord heeft u de mogelijkheid om te lunchen. De aankomst in Pakbeng is voorzien in de late namiddag, waarna u naar uw accommodatie, Mekong Riverside Lodge, wordt gebracht. Overnachting in Pakbeng.
dag 7 : Pakbeng – Pak Ou Caves – Luang Prabang (o)
Voor het ontbijt heeft u nog de mogelijkheid om de lokale markt te bezoeken. Een mooie gelegenheid om het dagelijkse leven in een klein Laotiaans dorp te aanschouwen. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het schip om de reis verder te zetten richting Luang Prabang. Onderweg stopt u aan Pak Ou. Deze grotten zijn gekend voor de honderden Boeddhabeelden en is een belangrijk pelgrimsoord, zeker tijdens het Laotiaans Nieuwjaar (halverwege april). Vervolgens is er nog een stop aan Ban Xang Hai waar men rijstlikeur produceert. Bij aankomst in Luang Prabang wordt u verwelkomt door uw chauffeur die u naar Villa Chitdara brengt.
dag 8 : Luang Prabang – Kuang Si Water Fall (o)
Vroege vogels kunnen per tuk-tuk naar het schiereiland om de bedelronde van de Boeddhistische monniken bij te wonen (5.30 – 6.00). Na de ceremonie kunt u nog een bezoekje brengen aan de markt nabij het koninklijk paleis om vervolgens terugkeren naar het hotel voor uw ontbijt. Vandaag ontdekt u samen met uw gids het historische gedeelte van de voormalige koninklijke hoofdstad en UNESCO Werelderfgoed. Vat Xieng Thong is een van de mooiste tempels van de regio. Andere bezoeken zijn gepland aan: het Nationaal Museum, Wat May, Heune Can Heritage en Vat Xieng Mouane. Hier heeft u de unieke gelegenheid om een inkijk te krijgen in het trainingscenter voor verscheidene ambachten. Vervolgens bezoekt u de prachtige watervallen van Kuang Si. Tijdens de 32 km lange rit naar de watervallen wordt u getrakteerd op prachtige vergezichten over de rijstvelden. Eens aangekomen bij de watervallen kunt een kleine tentoonstelling bezoeken over de Aziatische zwarte beer of kunt u een verfrissende duik nemen. Lunchen kunt u in het nabijgelegen restaurant “Carpe Diem”. Na de lunch wordt u teruggebracht naar Luang Prabang. Eens terug in Luang Prabang heeft u vrije tijd. U kan ervoor opteren om Mount Phousi te bezoeken. Vanop de top, die u na 328 treden bereikt, heeft u een prachtig panorama over de stad en zijn omgeving. Als u wacht tot zonsondergang zal u verstelt staan van de kleurpracht en het effect hiervan op de gouden spits van de tempel. Terug op de begane grond kunt u nog naar de nachtmarkt. Deze wordt gehouden door de Hmong minderheid in de omgeving van het Nationaal Museum. Overnachting in Luang Prabang.
dag 9 : Luang Prabang – Paksé – Champassak – Vat Phou Tempel (o)
Na het ontbijt en het uitchecken wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Paksé. Bij aankomst in Paksé wordt u verwelkomt door uw gids en gaat u naar het Daolin restaurant voor de lunch. In de namiddag bezoekt u het dorp Champassak en de tempel die sinds 2001 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat: Vat Phou. Overnachting in Nakorn Café Guesthouse
dag 10 : Champassak – 4000 eilanden / Done Khone (o)
Na het ontbijt en het uitchecken gaat het zuidwaarts richting Hat Xay Khun. In dit dorp stapt u op een gemotoriseerde kano die u naar de “4000 eilanden” van de Mekong zal brengen. Deze eilanden zal u na ongeveer twee uur bereiken. Onderweg stopt u nog in een Taoy dorp, deze dorpen zijn gekend voor hun prachtig houtsnijwerk. De eilanden Done Det en Done Khone bereikt u na de lunch. Op deze eilanden vindt u restanten terug die getuige zijn van het koloniale verleden, toen Laos behoorde tot Frans-Indochina. Bij aankomst op Done Khone volgt eerst de check-in in de Sala Done Khone. Nadien kan u per fiets, op uw eigen tempo, beide eilanden en hun prachtige omgeving ontdekken. De fietstocht brengt u uiteindelijk tot de Lippi Falls. Overnachting in Done Khone.
dag 11 : Done Khone – Khone Phapheng – Kampuchea “Chum Reab Sour” (o)
Na het ontbijt en de check-out vertrekt u richting de Khone Phapheng Falls, een van de indrukwekkendste watervallen in de regio. De watervallen waren de laatste bezienswaardigheid op Laotiaans grondgebied. U zal hierna de grens oversteken naar Cambodja. Na het afscheid van uw Laotiaanse gids en chauffeur en de noodzakelijke formaliteiten, wordt u verwelkomt door uw Cambodjaanse gids en chauffeur. De gids zal u bijstaan met de visa formaliteiten. Eens deze achter de rug zijn, volgt een rit per privé wagen naar Kratie en gaat het per boot verder richting Trung Island. Na de check-in in het Rajabori Villas Resort heeft u fietsen tot uw beschikking om het eiland te verkennen. Diner en overnachting op Trung Island.
dag 12 : Ontdekken van de Mekong per kajak (o)
Na het ontbijt volgt er een vroege transfer naar het vertrekpunt van een uitzonderlijke kajaktocht. Tijdens het kajakken heeft u niet alleen de kans om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen tegen te komen, maar zullen het landschap en de vele vogel -en vlindersoorten u zeker kunnen bekoren. Bovendien wordt dit stukje Mekong slechts door een beperkt aantal reizigers bezocht. Rond de middag heeft u de mogelijk om te lunchen en een bezoek aan de stad Kratie te brengen. In de namiddag wordt u terug naar uw hotel gebracht en heeft u vrije tijd. Overnachting op Trung Island.
dag 13 : Trung Island – Phnom Penh (o)
Vandaag volgt er na uw ontbijt en de check-out een transfer richting Kratie. Hier wachten uw gids en chauffeur u op om de rit richting Phnom Penh aan te vangen. Eens aangekomen in Phnom Penh bezoekt u het Nationaal Museum voor Schone Kunsten en het S-21 Genocide Museum. S-21 is een voormalige school die werd omgevormd tot een gevangenenkamp en “executiecentrum” door de Rode Khmer (1975-1979). Overnachting in het Rambutan Resort Phnom Penh.
dag 14 : Phnom Penh – Siem Reap (o)
De dag start, na uw ontbijt, met en bezoek aan het Koninklijk Paleis. Nadien bezoekt u Vat Phnom en, als er voldoende tijd rest, de markt ‘Phsare Thmei’. Aansluitend volgt uw binnenlandse vlucht naar Siem Reap. Bij aankomst wordt u verwelkomt door uw gids en chauffeur en vertrekt u naar het meer van Tonle Sap, sinds 1973 erkent als UNESCO biosfeerreservaat en het grootste zoetwatermeer van Zuidoost Azië. U brengt er een bezoek aan een drijvend dorp. De dag eindigt met een transfer naar het Damrei Angkor Hotel in Siem Reap. Overnachting in Siem Reap
dag 15 : Ontdekking van Angkor (o-m)
Vandaag wordt u ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de regio. U begint aan de dag met uw ontbijt en vertrekt nadien met uw gids per tuk-tuk naar Angkor Thom. Dit was de laatste hoofdstad van het Khmer rijk en werd gesticht in de 12de eeuw. In de stad zijn er nog restanten terug te vinden die dateren van voor deze periode. U bezoekt er de Zuidelijke Poort, Bayon en Baphoun. De voormiddag wordt afgesloten met een bezoek aan de Ta Phrom tempel. Deze tempel wordt omschreven als de meest romantische tempel van Angkor of ook wel de hoofdstad van ‘het koninkrijk der bomen’. Dit komt omdat de ruïnes van deze tempel onaangeroerd bleven door de archeologen en het lijkt alsof de tempel pas werd ontdekt. Als lunch wordt er voor u een tafel gereserveerd in een restaurant middenin de Angkor site. De namiddag staat grotendeels in het teken van uw bezoek aan Angkor Wat. De wereldberoemde Hindoe tempel en symbool van Cambodja werd in 37 jaar gebouwd en is net iets ouder dan de Notre-Dame in Parijs. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de kunstgalerij en tevens huis van de kunstenaar Theam. Hier wordt u verwelkomd met een cocktail en krijgt u een rondleiding doorheen uiteenlopende kunstwerken.
dag 16 : Platteland van Medley – Parc Kulen en Banteay Srei (o)
Vertrek met jouw gids, na het ontbijt, richting het platteland rondom de Angkor site om het hedendaagse plattelandsleven te ontdekken aan de hand van enkele workshops. De verplaatsingen tussen de dorpen worden gemaakt met ossenkarren en mountainbikes. Een pauze wordt voorzijn nabij het East Reservoir met een Cambodjaanse koffie. Terwijl u van uw heerlijk kopje koffie geniet kan u naar de buffels kijken die er gewoonlijk komen baden. De tocht gaat na de koffiebreak verder richting de berg Kulen. Onderweg heeft u de mogelijkheid om een duik te nemen nabij een van de watervallen of in een hangmat even te verpozen. Een picknick is voorzien nabij de rivier. In de namiddag brengt u nog een bezoek aan de liggende Boeddha en de Vat Preah Ang Thom pagode. Op de terugweg richting Siem Reap stopt u aan de Banteay Srei Tempel. Eens aangekomen in Siem Reap gaat u langs in een geselecteerde spa voor een aromatische massage van ongeveer 1u. Overnachting in Siem Reap.
dag 17 : Siem Reap - Bangkok - Brussel
Op de laatste dag wordt u nog ondergedompeld in de eigenheden van de Khmer keuken door een privé chef. De chef zal u alles leren over de lokale producten en recepten. Aan het einde van de workshop kunt u genieten van uw eigen klaargemaakte maaltijd! Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw hotel. Na de check-out wordt u opgehaald voor uw privé transfer (zonder gids) naar de internationale luchthaven van Siem Reap.
dag 18 : Brussel
Aankomst in Brussel
periodeprijss.suppl.
01/07/2020 - 31/08/2020
€ 4 550
€ 599
01/09/2020 - 31/10/2020
€ 4 250
€ 599
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
Inbegrepen
Internationale vluchten met Thai Airways
Binnenlandse vluchten zoals vermeld
Luchthaventaksen en fuel
Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
Maaltijden zoals vermeld (ontbijt en 7x lunch)
Lokale Engelssprekende gidsen
Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c wagen met chauffeur
Documentatiemap per kamer
Niet inbegrepen
Dranken en niet vermelde maaltijden
Fooien en persoonlijke uitgaven
Verzekeringen
Visumkosten voor Laos en Cambodja
Supplement
Prijs op basis van 4 deelnemers. Indien 2 deelnemers, suppl 550€

Suppl. Franstalige gids : € 465 per gids
praktisch
periodeprijss.suppl.
01/07/2020 - 31/08/2020
€ 4 550
€ 599
01/09/2020 - 31/10/2020
€ 4 250
€ 599
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
voor persoonlijk advies? klik hier.
Inbegrepen
Internationale vluchten met Thai Airways
Binnenlandse vluchten zoals vermeld
Luchthaventaksen en fuel
Alle overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
Maaltijden zoals vermeld (ontbijt en 7x lunch)
Lokale Engelssprekende gidsen
Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c wagen met chauffeur
Documentatiemap per kamer
Niet inbegrepen
Dranken en niet vermelde maaltijden
Fooien en persoonlijke uitgaven
Verzekeringen
Visumkosten voor Laos en Cambodja
Supplement
Prijs op basis van 4 deelnemers. Indien 2 deelnemers, suppl 550€

Suppl. Franstalige gids : € 465 per gids
dit arrangement werd bewaard
persoonlijk advies
ImagineTravel werkt enkel via erkende reiskantoren. Uw vraag wordt door ons aan een reiskantoor overgemaakt. Maak hieronder een keuze op basis van postcode, gemeente of naam van een reiskantoor.
Reiskantoor (*)