Combinatiereis FINLAND, NOORWEGEN & ZWEDEN
RONDREIS-COMBINATIE-FINLAND-ZWEDEN-NOORWEGEN
dag 1 : Aankomst te Rovaniemi
Aankomst te Rovaniemi met het door u gekozen vervoer. De hoofdstad van Fins Lapland is het vertrekpunt van de reis en ligt vlakbij de poolcirkel. Deze stad staat ook gekend als de woonplaats van de Kerstman. U verblijf in Santa’s hotel Santa Claus of gelijkwaardig.
dag 2 : Rovaniemi - Kiruna (ong. 400 km)
Ontbijt in uw hotel. U reist vandaag in westelijke richting naar de grens met Zweden naar Kiruna. Kiruna wordt beschouwd als de meest noordelijke stad van Zweden en wordt soms beschouwd als de grootste stad ter wereld in oppervlakte, ook al is haar grootste deel onbebouwd. Kiruna heeft een lange geschiedenis van mijnbouwontginning. In 2004 werd, net onder het stadscentrum, een nieuwe ijzerader ontdekt. Dit heeft ertoe geleid om te beslissen om het hele stadscentrum te verhuizen in het komende decennium. U verblijft in Scandic hotel Ferrum of gelijkwaardig.
dag 3 : Kiruna - Sortland (ong. 335 km)
Ontbijt in het hotel. De reis gaat verder naar Noorwegen en de Vesterålen eilanden, gekend voor hun mooie fauna en flora. Zeearenden en zeehonden kan men waarnemen langsheen de archipel en het eiland Langøya, waar Sortland gelegen is. U verblijft in het Sortland hotel of gelijkwaardig.
dag 4 : Sortland
Ontbijt in het hotel. Vandaag raden wij u aan om de omgeving van deze schitterende eilanden te ontdekken. In het zuidwesten van Sortland, vindt u het dorp Stokmarknes, waar u het Hurtigruten museum kunt bezoeken. De oprichting van dit museum vindt zijn oorsprong in het transport van vis, post en goederen vanuit Stokmarknes, langsheen de Noorse kust. Vandaag vervoeren de schepen heel veel passagiers en wordt deze zeereis bij één van de mooiste ter wereld gerekend. Overnachting in het Sortland hotel of gelijkwaardig.
dag 5 : Sortland - Tromsø
Ontbijt in uw hotel. U reist vandaag richting de grootste stad boven de poolcirkel, ook wel het Parijs van het noorden genoemd, Tromsø. De poolkathedraal (Arctic cathédral) is zeker een bezoek waard. U verblijft in Thon hotel Tromsø of gelijkwaardig.
dag 6 : Tromsø - Alta (ong. 400 km)
Ontbijt in uw hotel, vertrek richting Alta, de grootste stad van Finnmark. Deze kuststad is modern, echter wel met een oude geschiedenis die nog dateert van voor de Sami tradities. Om deze tradities diepgaander ter ervaren is een bezoek aan het Alta museum een aanrader. U vindt hier verschillende gravures (veelal op steen), dewelke geklasseerd werden als UNESCO werelderfgoed sinds 1985. U verblijft in Thon hotel Alta of gelijkwaardig.
dag 7 : Alta - Honningsvåg (ong. 210 km)
Ontbijt in uw hotel. Vertrek vanuit Alta naar de Noordkaap. U volgt de weg van de middernachtzon tot Kåfjord.’s Avonds is een bezoek aan het Noordkaap plateau een aanrader, waar u kunt genieten van een panoramisch zicht. U verblijft in het Scandic hotel Honningsvåg of gelijkwaardig.
dag 8 : Honningsvåg - Karasjok (ong. 240 km)
Ontbijt in uw hotel. Reis naar het zuiden langs grote vlakten van Finnmark, richting Karasjok, de hoofdstad van de Sami. Bezoek zeker ook Sampi, het land van de Sami (de Lappen), een cultureel park, waar u de cultuur van de Sami, evenals hun geschiedenis, tradities en mythologie kunt ontdekken. Er bestaan ook begeleide bezoeken aan het Sami parlement en aan het nationaal cultuurmuseum van de Sami. U verblijft in hotel Scandic Karasjok of gelijkwaardig.
dag 9 : Karasjok - Kautokeino (ong. 130 km)
Ontbijt in uw hotel. U reist verder naar Kautokeino, alwaar de grootste traditioneel levende Samibevolking terug te vinden is evenals hun gekende rendierkuddes. U verblijft in Thon hotel Kautokeino of gelijkwaardig.
dag 10 : Kautokeino - Muonio (ong. 235 km)
Ontbijt in uw hotel. Vandaag reist u van Kautokeino, doorheen Lapland, terug naar Finland, naar Muonio. U verblijft in hotel Harriniva of gelijkwaardig.
dag 11 : Muonio - Kittilä - Rovaniemi (ong. 232 km)
Ontbijt in uw hotel. De reis loopt naar zijn einde en u reist verder door Finland, terug naar het land van de Kerstman, naar zijn thuisstad Rovaniemi. U vertrekt van hieruit met het door u gekozen transportmiddel huiswaarts.
periodeprijss.suppl.
01/06/2020 - 30/09/2020
€ 1 685
€ 300
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
Inbegrepen
• Lijnvluchten met Finnair in de Z-klasse (taksen en bagage inbegrepen).
• 10 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt.
Niet inbegrepen
• Huurwagen.
• Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven.
• Entrees voor de bezienswaardigheden.
• Tolgelden voor veerboten.
• Reisverzekeringen.
praktisch
periodeprijss.suppl.
01/06/2020 - 30/09/2020
€ 1 685
€ 300
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
voor persoonlijk advies? klik hier.
Inbegrepen
• Lijnvluchten met Finnair in de Z-klasse (taksen en bagage inbegrepen).
• 10 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt.
Niet inbegrepen
• Huurwagen.
• Maaltijden, dranken en persoonlijke uitgaven.
• Entrees voor de bezienswaardigheden.
• Tolgelden voor veerboten.
• Reisverzekeringen.
dit arrangement werd bewaard
persoonlijk advies
ImagineTravel werkt enkel via erkende reiskantoren. Uw vraag wordt door ons aan een reiskantoor overgemaakt. Maak hieronder een keuze op basis van postcode, gemeente of naam van een reiskantoor.
Reiskantoor (*)